פסיכולוגיה

המכללה האקדמית תל אביב יפו מציעה מגוון של מסלולי לימוד ייחודים בתחום מדעי ההתנהגות. במסגרת מסלולי לימוד אלה, ניתן לבחור במסלול של לימודי תואר שני בפסיכולוגיה, שנועד להכשיר את הסטודנטים לקראת התמחות בארבע מגמות שונות. מסלולי לימוד אלה, העומדים בכל הדרישות לצורך עיסוק עתידי בתחום הפסיכולוגיה, חושפים את הסטודנטים לכל ההתפתחויות העכשוויות, וכן מספקים את כל הכלים והמיומנויות, לצורך בחינת הפרקטיקות השונות, כמו הטיפול, הייעוץ, האבחון או תחום משאבי האנוש.

לימודי תואר שני בפסיכולוגיה רפואית

במסגרת לימודי תואר שני במדעי ההתנהגות, יכולים הסטודנטים לבחור במסלול של לימודים לקראת תואר שני בפסיכולוגיה, עם התמחות בפסיכולוגיה רפואית. מסלול ייחודי זה עוסק בקשר בין המשתנים הפיזיולוגיים לבין המשתנים הפסיכולוגיים והחברתיים, המעורבים בהתפתחות מחלות שונות או תופעות רגשיות שונות, וכן מכשיר את תלמידיו להשתלב במערכת הרפואית במסגרות השונות.

לימודי תואר שני בפסיכולוגיה תעסוקתית

במסגרת לימודי תואר שני בפסיכולוגיה, ניתן לבחור במסלול של פסיכולוגיה תעסוקתית, הבוחנת תהליכים פסיכולוגיים שונים, הקשורים בעת המפגש שלנו עם עולם העבודה. מסלול לימודי תואר שני בפסיכולוגיה תעסוקתית מכשיר את בוגריו להשתלב במרכזי הייעוץ השונים, העוזרים בבחירת מקצוע, הוא מאפשר להשתלב בחברות לאבחון ומיון כוח אדם או לעבוד במסגרות אחרות, כמו יחידות לשיקום תעסוקתי, מחלקות משאבי אנוש של חברות שונות ועוד.

לימודי תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית

מסלול לימודי תואר שני בפסיכולוגיה שיקומית מתמקד בנוירופסיכולוגיה שיקומית של הילד ושל המבוגר. במסגרת מסלול זה מקבלים הסטודנטים את כל הכלים הנדרשים על מנת להעמיק את כישוריהם הקליניים ואת יכולתם לעבוד אל מול מטופלים, הלוקים בנכויות גופניות שונות. לימודים ייחודיים אלה חושפים את הסטודנטים לכל השלבים השונים, אותם חווים המטופלים במסגרת תהליך השיקום ולכל שיטות הטיפול הנדרשות.

לימודי תואר שני בפסיכולוגיה קלינית

במסגרת לימודי תואר שני במדעי ההתנהגות, ניתן להתמקד במסלול לימודי פסיכולוגיה קלינית, המספקים את כל הידע והמיומנויות הקליניות בתחומי הפסיכופתולוגיה, הפסיכודיאגנוסטיקה, הראיון הקליני והטיפול. מסלולי לימוד תואר זה מתמקדים בפסיכולוגיה קלינית התפתחותית, בפסיכולוגיה קלינית של הילד וכן בפסיכולוגיה קלינית של המבוגר.

המכללה האקדמית תל אביב יפו מזמינה את המעוניינים בלימודי תואר שני בפסיכולוגיה לבחור באחד מהמסלולים המאתגרים וליהנות מצוות הוראה מקצועי, ורמת לימודים גבוהה ומאתגרת.

לימודי תואר שני בפסיכולוגיה רפואית

לימודי תואר שני בפסיכולוגיה תעסוקתית